Toiminnantaika - Meille on helppo tulla ja olla!

Nuotti-valmennus

Etsitkö suuntaa elämällesi tai tarvitsetko tukea arjen hallintaan? Haluaisitko oman valmentajan rinnallesi kannustamaan ja tukemaan sinua kohti tavoitteitasi?

Valmennuksessa kartoitetaan vahvuuksia, ja vahvistetaan voimavaroja ja taitoja. Ja me myös harjoitellaan yhdessä, kuinka voit hyödyntään taitoja arjessasi. Laaditaan toiminnan tavoitteet siten, että ne ovat sinulle merkityksellisiä ja motivoivia. Jos kiinnostuit, ja olet 16-29 -vuotias ja vailla työ- tai opiskelupaikkaa taikka opiskelusi ovat vaarassa keskeytyä, sinulla on mahdollisuus hakea Nuotti-valmennukseemme.

Nuotti-valmennus on sinulle maksutonta, Kelan kustantamaan ammatillista kuntoutusta. Valmennuksessa tehdään yksilöllinen alustava suunnitelma kohti opiskelu- tai työelämäpolkua. Tapaamisia on 20 ja ne toteutetaan viiden kuukauden aikana. Tapaamiset suunnitellaan yhdessä ja niitä voidaan sopia sinun kotiisi, Toiminnantaialle, kirjastoon, kahvilaan, harrastuksiisi tai voimme lähteä vaikkapa luontopoluille kävelemään. Jos viihdyt eläinten ja hevosten parissa toimien, voit kysyä myös mahdollisuutta tapaamisiin maatilaympäristössä.

Hakemuslomaketta tai lääketieteellistä selvitystä ei tarvita, vaan soitto Kelan palvelunumeroon 020 692 205 riittää käynnistämäään hakemusprosessin. Läheisesi tai sinun kanssa työskentelevä taho voi myös soittaa puolestasi Kelalle.

Nuotti-valmentaja Jaana

Lähdetäänkö yhteiselle matkalle tutustuen sinun vahvuuksiin, voimavaroihin ja mielenkiinnon kohteisiin? Koen tärkeäksi osallisuuden ja toimijuuden tukemisen, onhan tämä sinun matkasi, sinun reittisi. Olen valmis kulkemaan hetken rinnallasi, sinnikkäästi pitämään puoliasi, ja auttamaan sinua tarkastelmaan asioita eri näkökulmista. Ja sitten kun löydät unelmasi, tehdään siitä tavoite ja pilkotaan osatavoitteiksi, ihmisen kokoisiksi askeleiksi. Saamme kompastua, nousemme ylös uudelleen ja välillä ehkä kiiruhdamme. Sellaistahan se matkanteko on. Minun unelmani on, että yhteisen reissumme jälkeen matkasi olisi hivenen kevyempi kulkea. Ja näkisit suunnan kohti ovea, joka sinun Nuottiavaimella avautuu.

Pidän lukemisesta, opiskelusta, luonnossa liikkumisesta ja eläinteni kanssa puuhailemisesta. Arjen tähtihetkiä voivat olla vaikkapa aamukahvi ulkona kuunnellen lintujen sirkutusta keväällä, nuotiolla istuskelu ja jutustelu tai heinäpaalin päällä rentoutuminen hevosten rouskutellessa heiniään. Olen sosionomi, ympäristökasvattaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja lyhytterapeutti. Kehollisiin rentoutusmentelmiin, sekä terapiahevosten kouluttamiseen ja niiden kanssa asiakastyöskentelyyn liittyviä koulutuksia on vuosien saatossa kertynyt, joten meillä on mahdollisuus työskennellä kohti tavoitettasi myös hevosten avulla.

Lue lisää
https://www.kela.fi/nuotti-valmennusniiden kanssa
https://www.kela.fi/nuoren-ammatillinen-kuntoutus#nain-haet
https://www.kela.fi/documents/20124/410173/Esite_Nuortenkuntoutus.pdf/e9bb4822-4efc-9e45-7f5b-7361da973d34?t=1663581182867

Hevoset Nuotti-valmennuksessa
https://elamassa.fi/tyo-ja-toimeentulo/nuotti-valmennus-sonjan-vointi-on-parantunut-huomattavasti/https://elamassa.fi/tyo-ja-toimeentulo/nuotti-valmennus-sonjan-vointi-on-parantunut-huomattavasti/