Toiminnantaika - Meille on helppo tulla ja olla!

Oma Väylä- kuntoutus

Tarvitsetko tukea opiskeluun tai työhösi taikka harjaannusta elämänhallintaan? Tai haluatko vahvistaa sosiaalisia taitoja, ihmissuhteita ja itsetuntoa?

Meiltä voit saada tueksesi rautaisen kokemuksen omaavan tiimin ja oman valmentajan. Kuntoutuksen aikana saat myös vertaistukea ryhmätoiminnoissa. Työskentelyä ohjaavat sinun tavoitteesi. Tuemme opiskelu- ja työelämävalmiuksien vahvistamista ja autamme tunnistamaan neuropsykiatrisiin häiriöihin liittyvää käyttäytymistä ja oireita.

Oma Väylä on Kelan kustantamaa ja sinulle maksutonta ammatillista kuntoutusta. Voit hakea mukaan, jos olet 16–29 vuotias ja sinulla on aktiivisuuden ja tarkkaavuden tai autisminkirjon häiriö ilman kongnitiivisen kehityksen häiriötä. Me toteutamme vuoden kestävää kuntoutusta sinun omissa toimintaympäristöissä, koulussa, työpaikalla tai Toiminnantaian viihtyisissä tiloissa. Osa tapaamisista voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.

Oma väylä -tiimimme:

Minna
Olen työskennellyt keskussairaalan lastenneurologian klinikalla seitsemän vuotta, jonka jälkeen kuntouttavana terapeuttina 13 vuoden ajan. Minulla on vankka kokemus neurologisten ja psykiatristen lasten ja nuorten kuntoutuksesta. Harrastan liikuntaa, mökkeilyä ja iloitsen arjen kauniista asioista. Perheessä asuu nyt jo eläköitynyt kasvatus- ja kuntoutuskoira- Jalo.

Petra
Olen elinikäinen opiskelija. Erikoistumisopintoja mm. Voimavarakeskeisen traumatyöskentelyn lisäopintoja, TRE, Jännittäjät ryhmänohjaajakoulutus, ammatillisen opettajan opinnot, joissa erityisopetuksen lisäopinnot sekä ratkaisukeskeinen lyhytterapia. Olen työskennellyt sos. ja terveyspalveluissa 20 vuotta. Nuorten parissa työskentelyä on ollut opiskeluhuollossa, jälkihuollon sairaanhoitajana sekä Oma väylä- että Nuotti-kuntoutuksissa. Hoitotyön opettajana 2. asteella olen työskennellyt kuuden vuoden ajan. Nuorena aloitin opiskelut ja kilpaurheilun. Olen myös eläinihminen.

Heikki
Olen työskennellyt psykologina noin 4 vuoden ajan yläkouluissa ja ammattioppilaitoksissa. Lisäksi perusasteelta on kokemusta myös alakouluikäisten kanssa työskentelystä. Nuorten ja nuorten aikuisten kanssa työskentelyn koken rentona ja luontevana yhdessä tekemisenä. Psykologin opintojen lisäksi olen myös englannin kielen kandi. Harrastuksina on kitaran soittaminen ja pyöräily. Lisäksi kotoani löytyy lemmikkikissa.

Lue lisää
https://www.kela.fi/oma-vayla-kuntoutus


https://www.kela.fi/oma-vayla-nain-haet

Erään nuoren palaute Oma väylä -kuntoutuksesta:

”Aloittaessani Oma Väylä -kuntouksen olin usein hyvin varautunut ja vetäydyin helposti omaan kuoreeni. Se oli minulle niin normaalia, etten aina itse edes huomannut tekeväni niin. Olin tottunut häivyttämään itseni taka-alalle. Oma Väylän aikana uskalsin alkaa olla oma itseni. Maalaamani Feenikslintu kuvastaa sitä, mitä opin vuoden aikana. Feenikslintu symboloi uudelleensyntymistä ja toivoa, ja sen sanotaan olevan äärimmäisen sitkeä olento. Oma Väylä auttoi minua löytämään omat vahvuuteni ja luottamaan itseeni. Opin tunnistamaan omia ajatusmallejani sekä muokkaamaan niitä. Koin löytäneeni itseni, mutta matkan varrella minulta vaadittiin myös sitkeyttä ja toivoa tulevaan. Maalasin Feenikslinnustani värikkään, sillä koen elämän sisältävän useita eri värejä. Oma Väylän aikana ymmärsin niiden kaikkien olevan tarpeellisia. Huomasin myös, että sekoittamalla jo olemassa olevia värejä voi luoda uusia. Uusien värien löytäminen vaati monesti rohkeutta kohdata omat pelkoni, mikä tuntui usein kuin hypyltä tuntemattomaan. Lopussa sain kuitenkin aina huomata, että itsensä haastaminen ja ylittäminen oli kaiken sen arvoista. Kenties tärkein Oma Väylässä oppimani asia on se, että virheitä saa tehdä. Kaikessa ei tarvitse eikä voikaan olla täydellinen. ”Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matkanteko” on eräs suosikkilausahduksistani. Täysin valmiiksi ei voi varmaankaan koskaan tulla, mutta kehittyä voi aina.”

Tutustu muihin terapioihin